Mighty: een soort iPod Shuffle voor Spotify die verrassend handig is

Mighty

Sinds de smartphone is de MP3-speler steeds minder populair geworden. Logisch, want je muziek staat daar op. En zeker met de komst van Spotify en Apple Music is het meenemen van een extra apparaat overbodig geworden. Maar wie zegt dat een dergelijk apparaat niet langer handig is? De Mighty, een soort iPod Shuffle voor Spotify, is namelijk best een interessant apparaat.

De Mighty laat je je Spotify-afspeellijsten meenemen, zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben. Handig als je bijvoorbeeld een stuk wilt gaan hardlopen: je telefoon hoeft niet mee voor de muziek. En daarmee lijkt het best wel op de iPod Shuffle, zelfs qua uiterlijk. Er zitten bijvoorbeeld dezelfde knoppen op, waarmee je nummers kunt skippen en het volume kunt aanpassen. Rechtsboven zit een knop waarmee je tussen afspeellijsten kunt wisselen.

Om van het apparaat gebruik te maken heb je Spotify nodig en een mobiele applicatie. Via WiFi maakt Mighty verbinding met je smartphone, waarop je via de speciale app je afspeellijsten kunt importeren uit Spotify. Je hebt 8GB aan opslag op het apparaat zitten, wat volgens het bedrijf zelf goed is voor ruim duizend nummers. De afspeellijsten die je gekozen hebt worden vervolgens offline beschikbaar, waardoor je niet langer WiFi nodig hebt. Sterker nog: zodra je op play drukt, wordt de WiFi-verbinding stopgezet. Daardoor wordt er batterij bespaard.

Bluetooth

Om de muziek te beluisteren kun je gebruikmaken van Bluetooth of een normale koptelefoon. De Bluetooth-functie is bijvoorbeeld handig als je een draadloze koptelefoon hebt, maar ook als je in een park via een draadloze speaker naar muziek wilt luisteren. Je koptelefoon of speaker moet je in eerste instantie verbinden met de Mighty via de bijbehorende app. Maar als je dit een keer gedaan hebt, wordt de verbinding automatisch gemaakt en heb je je telefoon niet meer nodig.

De Mighty is nu te koop via de website van het bedrijf. Voor het apparaat – dat in het zwart, wit en rood te verkrijgen is – betaal je 85,99 dollar (omgerekend 73,73 euro). Hier moeten echter nog wel de verzendkosten naar Nederland bijkomen, waardoor hij iets duurder uitvalt.