Mijlpaal voor Facebook: 2 miljard maandelijks actieve gebruikers op het platform

Facebook heeft een nieuwe mijlpaal behaald. Ruim 2 miljard mensen gebruiken het sociale medium nu minimaal eens per maand, zo maakte directeur en oprichter Mark Zuckerberg gisteren bekend.

Volgens de cijfers van het sociale netwerk zijn er in totaal bijna 2,3 miljard mensen geregistreerd. In Nederland zijn dat er 10,9 miljoen. Het platform maakte in een verklaring bekend dat ruim 800 miljoen mensen dagelijks een like geven op het platform. 175 miljoen mensen geven dagelijks een hartje en maandelijks worden de groepen door meer dan een miljard mensen gebruikt.

Het sociale medium doet het overigens vele malen beter dan zijn concurrentie. Twitter heeft 330 miljoen gebruikers, WhatsApp en Instagram (beide eigendom van Facebook)  hebben er 1,2 miljard en 700 miljoen. YouTube heeft 1,5 miljard gebruikers per maand, zo maakte het bedrijf vorige week bekend.

Vieren met een filmpje

Een prestatie als deze moet natuurlijk gevierd worden. Facebook doet dat met een gepersonaliseerd filmpje in je tijdlijn of via deze pagina. Reageer je ergens op met een hartje of wens je iemand een fijne verjaardag dan krijg je een bedankje van Facebook.