Mijlpaal voor zelfrijdende auto van Google: Hij heeft meeer dan 2 miljoen mijl gereden

Een mijlpaal voor de zelfrijdende auto’s van Google. Het bedrijf heeft in totaal 2,1 miljoen mijl (ongeveer 3,3 miljoen kilometer) helemaal zelfstandig gereden. Volgens Google staat dat gelijk aan 300 jaar aan menselijke rij-ervaring. Een maand geleden overschreed het bedrijf al de grens van meer dan 3 miljoen zelfstandig gereden kilometers.

Volgens het bedrijf is het relatief makkelijk om de eerste 90 procent van autorijden onder de knie te krijgen. De uitdaging ligt vooral in de laatste 10 procent: de complexe omstandigheden en meer uitdagende situaties. De afgelopen jaren richt Google zich dan ook op dat aspect van het autorijden.

Op dit moment rijdt Google rond in vier verschillende staten met twee verschillende auto’s: 24 stuks van de Lexus RX 450h en 34 prototypes van de zelfrijdende door Google zelf ontworpen auto’s. Voor het einde van dit jaar wil het bedrijf met een derde type auto de weg op gaan: een Fiat Chrysler Pacifica. In 2017 wil Google zelfs honderd van dit soort auto’s, die in samenwerking met Fiat zijn gebouwd, de openbare weg op sturen.

Eerder deze week sprak Dmitri Dolgov, het hoofd van zelfrijdende technologie bij Google, met Recode. Hij legde daar nog maar eens een keer uit dat Google geen autofabrikant wil worden. In plaats daarvan is het doel van Google om de perfecte bestuurder te ontwikkelen, waar autofabrikanten vervolgens mee aan de slag kunnen.