Škoda brengt app uit om op afstand toegang te krijgen tot auto

Als automerk hoor je er niet meer bij als je duurdere modellen niet connected zijn. Dus ook Škoda doet nu mee. De autofabrikant heeft voor de luxe business-modellen van de Fabia, Octavia en Superb een speciale Mijn Škoda app uitgebracht.

Met de app krijg je op afstand toegang tot handige informatie over je auto. Zo kun je zien hoeveel je nog kunt rijden voordat je moet tanken en kun je checken waar je je auto hebt geparkeerd. Twijfel je of de deuren op slot zitten? Met de app check je het. En ook onderhouds- en storingsmeldingen worden door de auto doorgestuurd naar de app.

De app waarschuwt je ook als er mogelijk een inbraak wordt gepleegd in je auto. Als hij plots bewegingen maakt, terwijl je helemaal niet bij je auto bent, krijg je een notificatie. Mocht je pech krijgen onderweg, dan kun je de garage contacten en worden direct je locatie en relevante informatie meegestuurd.

Mijn Škoda app

Een extra functie is dat je als Škoda-rijder je rijstijl kunt vergelijken met die van andere bestuurders. Hoe scoor je op het gebied van verbruik vergeleken met rijders van een soortgelijk model? Hiervoor wordt anoniem data verzameld door Škoda. En heb je rittenregistratie nodig voor bijvoorbeeld je belastingaangifte, dan kun je die automatisch bijhouden en exporteren via de app.

Andere modellen

De app werkt alleen op de luxe business-modellen omdat die zijn uitgerust met een mobiele internetverbinding. Deze is nodig om de app verbinding te laten maken met de auto. Later dit jaar kunnen in andere modellen van de Fabia, Octavia en Superb van na 2010 een module worden ingebouwd om de app te kunnen gebruiken.

De Mijn Škoda app is te downloaden voor iPhone en komt ook beschikbaar voor Android.