Mikme is de perfecte microfoon voor podcasters

Of je nou graag muziek maakt, een podcast opneemt of professioneel met video werkt… soms wil je maar één ding: snel goede audio opnemen. Voor al die creatievelingen is de Mikme een oplossing. Het apparaat is een compacte microfoon en de fabrikant belooft een audiokwaliteit alsof je in een professionele studio zit. Het bedrijf presenteert zijn product deze week op de IFA in Berlijn.

Dat doen het ruim een jaar nadat het via Indiegogo zo’n 380.000 dollar heeft binnengehaald: meer dan tien keer het bedrag waarvoor ze in eerste instantie op het crowdfundplatform terecht zijn gekomen. Het apparaat is vooral bedoeld om snel en zonder gedoe geluid op te nemen. Je moet het ding dus uit je tas kunnen halen. Met één druk op de knop begint het apparaat vervolgens met opnemen. Je kunt de microfoon via bluetooth verbinden met je smartphone, zodat je geluidsbestanden direct op je apparaat te vinden zijn.

Mikme heeft een intern geheugen van 16 GB, volgens het bedrijf genoeg om 360 uur aan materiaal op te nemen. Het geluid wordt ook direct naar je smartphone, laptop of computer gestreamd, zodat het niet verloren gaat. De bijbehorende app is al beschikbaar voor iOS en komt in het najaar ook naar Android.

Mikme