Mind Pirate lanceert eerste augmented reality game voor Google Glass


Mind Pirate kondigt vandaag Global Food Fight aan, een augmented reality game die kan worden gespeeld op Google Glass, smartwatches, smartphones en tablets. In het spel kun spelers met een katapult voedsel slingeren naar vrienden, met het doel er natuurlijk zoveel mogelijk te raken.

Global Food Fight is een multiplayer, locatie gebaseerde, actiegame in 3D die iedereen gratis kan spelen. Het spel laat zijn spelers rondkijken in een 3D environment om een doelwit te vinden en er op te richten. Dat kunnen vrienden, vijanden, beroemdheden of politici zijn van over de hele wereld.

Met Google Glass moeten gebruikers hun hoofd draaien om op zoek te gaan naar targets. Door op de zijkant van de Google Glass te tikken wordt voedsel gelanceerd. Mensen met een Google Glass kunnen ook spelen tegen spelers die een ander medium gebruiken, hierdoor is het spel toegankelijk voor iedereen.

Met het spel wilt Mind Pirate een leidende positie nemen in het bepalen van de volgende generatie van mobiele entertainment. Het spel is gebouwd op Callisto, het bedrijf’s eigen wearable technologie platform. Mind Pirate stelt:

We’re focused on building a wearable-technology platform. We’re not a game company, but we started with a game because, as a class of apps, it is one of the most popular you can make. Global Food Fight is a great way to show off what the platform can do.

Het spel zal debuteren op Google Glass en iPhone, later verschijnt het ook op wearables en tablets.