Britten slapen minder door brexit bewijst data van Jawbone

Britten hebben in de nacht na het brexit-referendum veel minder geslapen dan normaal in de nacht van donderdag op vrijdag. Een logische aanname natuurlijk, maar er is ook echt data die de minder slaap door brexit bevestigt. Jawbone heeft namelijk slaapgegevens die gebruikers van de Jawbone Up hebben verzameld, gedeeld met Quartz.

De gemiddelde Jawbone-gebruikers uit Londen sliep 35 minuten minder dan normaal. Ze gingen gemiddeld om 23:43 uur naar bed, terwijl ze er normaal al rond half 12 inliggen. Ook stonden ze wat eerder op, waarschijnlijk omdat de uitslag pas ’s ochtends bekend werd.

Minder slaap door brexit van Jawbone

EU

Maar niet alleen de Britten hielden een slaaptekort over aan het referendum. Ook in de rest van Europa kregen mensen minder slaap door brexit. In Amsterdam was de nacht gemiddeld 10 minuten korter; in Frankfurt zelfs 21 minuten. Barcelona was de enige Europese stad waar meer werd geslapen. Daar hadden ze vrijdag namelijk een nationale feestdag, waardoor mensen konden uitslapen nadat ze donderdagavond een feestje hadden gevierd.

Of Britten dit weekend ook massaal de kroeg in zijn gegaan of wakker hebben gelegen als gevolg van de brexit is niet bekend. Jawbone heeft enkel de data van de nacht van donderdag op vrijdag gedeeld met Quartz.