Minecraft: Education Edition vanaf vandaag beschikbaar voor leerkrachten

Minecraft: Education Edition

Microsoft kondigde begin dit jaar aan dat er een speciale editie van Minecraft voor het onderwijs komt. Deze Minecraft: Education Edition is dit voorjaar getest in een gesloten beta en dat is goed verlopen. Dat betekent dat vanaf nu leraren de mogelijkheid hebben om de game te downloaden om hem tijdens de zomervakantie.

Deze mogelijkheid gaat nog vooraf aan de lancering van de definitieve editie van de Minecraft: Education Edition. Voor leraren een goede manier om kennis te maken met de mogelijkheden, aldus Microsoft:

Het early access-programma van Minecraft: Education Edition bevat diverse mogelijkheden die volgens de community belangrijk zijn voor het verbeteren van de leeromgeving. Denk hierbij aan eenvoudig samenwerken tussen klassen, Non-Player Characters die je wegwijs maken in de leeromgeving, en camera- en portfoliofuncties waarmee leerlingen schermafbeeldingen kunnen maken van hun werk en de ontwikkeling van hun projecten kunnen bijhouden.

Prijs Minecraft: Education Edition

Voor leerlingen zal Minecraft: Education Edition erg veel lijken op de Minecraft-versie die ze thuis al spelen. Het moet dan ook vooral een game blijven, waarin kinderen spelenderwijs dingen leren. Leraren krijgen daarbij wel wat meer controle over het spel, bijvoorbeeld over het blokkeren van sommige functies.

Deze zomer is het spel nog gratis. Uiteindelijk gaat het 5 euro per maand per leerling kosten, waarbij scholieren de game ook kunnen downloaden voor thuisgebruik. Meer informatie is te vinden op de website.