Minecraft-film loopt vertraging op door vervangen regisseur

Het was de bedoeling dat we in mei 2019 naar de bioscoop konden voor een heuse Minecraft-film. Maar helaas moeten we er nog wat langer op wachten, meldt The Wrap. Regisseur en schrijver Rob McElhenney zegt namelijk dat hij het project verlaat. En dus moet er een nieuwe regisseur komen.

Waarom McElhenney vertrekt, is onduidelijk. Ook weten we niet wie hem gaat vervangen als regisseur. Wel weten we dat er een nieuw script gaat komen. Warner Bros. vraagt Aaron en Adam Nee (die beiden aan Masters of the Universe werken) om een nieuw script te schrijven.

Dit betekent natuurlijk wel dat er flink wat vertraging komt voor de film. Als er een nieuw verhaal moet komen en een nieuwe regisseur, kan dat immers even duren.

Mogelijke problemen

Dit kan flink problematisch worden. Microsoft kondigde de film 2 jaar geleden al aan, inclusief de verwachte release-datum. Die wordt nu dus verschoven. Daarnaast zijn er zorgen dat de interesse in Minecraft verdwenen is als de film wel klaar is. Daardoor zal hij minder geld ophalen. Of dat het geval is, weten we echter pas als de film verschenen is.