Minecraft nu ook te verkennen in virtual reality met de Samsung Gear VR

Minecraft is nu ook te spelen in virtual reality. Bezitters van een Samsung Gear VR kunnen met de bril nu vrijwel echt in de virtuele wereld stappen om die te verkennen, schapen te hoeden en ’s nachts weg te rennen van creepers. Om het spel te spelen heb je naast een Gear VR en een bijbehorende telefoon ook een controller nodig.

De virtual reality-versie heeft dezelfde mogelijkheden als de variant die beschikbaar is voor smartphones. Zo kun je kiezen uit een creative mode, waarbij je alle vrijheid hebt om zelf aan de slag te gaan, of een survival mode, waarbij het doel is om zo lang mogelijk te overleven. In hoeverre je je laat onderdompelen in de virtuele wereld ligt aan jezelf. Je kunt namelijk kiezen voor een theaterachtige modus of een first-person modus, waarbij je zelf kijkt door de ogen van het personage dat je speelt.

De Gear VR is een samenwerking tussen Samsung en Oculus, het virtual reality-bedrijf dat is gekocht door Facebook en onlangs is begonnen met het versturen van de consumentenversie van zijn echte bril: de Oculus Rift. Het team van Minecraft en Oculus hebben samengewerkt om deze versie voor de Gear VR te ontwikkelen, schrijft Oculus op zijn blog. De Gear VR-editie van Minecraft is beschikbaar in de Oculus Store voor 7 dollar. Wanneer er een versie voor de Oculus Rift uitkomt, is niet bekend.