Mis geen moment met deze Olympische Spelen apps

Vanaf 5 augustus barst de strijd tussen de landen los: de Olympische Spelen gaan dan van start. Terwijl het Olympische vuur door diverse mensen naar Rio wordt gebracht, verzamelden wij de beste apps om de Spelen mee te volgen. Voor alles is er wel een Olympische Spelen app. Zo mis je geen moment!

De officiële Rio 2016 Mobile App

Eén app die natuurlijk niet mag ontbreken is de officiële Olympische Spelen app. Hierin vind je het laatste nieuws over iedere wedstrijd en real-time resultaten. Daarnaast kun je het Olympische vuur volgen op zijn reis naar Rio.

De Rio 2016 Mobile App is bechikbaar voor Android, iOS en Windows Phone.

De officiële Nederlandse app: TeamNL

Ook in Nederland is er een officiële app voor de Olympische Spelen, namelijk die van NOC*NSF. De app heet TeamNL en geeft je alle informatie over het Nederlandse team, waaronder de gegevens van de deelnemende sporters en alles over hun wedstrijden. Daarnaast kun je herinneringen krijgen wanneer je favoriete sporters aan de beurt zijn tijdens een wedstrijd.

TeamNL is gratis te downloaden op Android en iOS.

Het ultieme wedstrijdschema: RioCal

Deze app laat je je favoriete sporten kiezen en geeft je vervolgens een schema met de wedstrijden. Ook kun je alle evenementen laten synchroniseren met de kalender op je smartphone, waarbij er direct rekening gehouden wordt met het tijdsverschil van vijf uur. Alle uitslagen verschijnen vervolgens in je agenda. Voor deze feature moet je echter wel eenmalig €1,99 betalen.

RioCal is helaas enkel beschikbaar voor iOS.

Bekijk de Olypmische Spelen live via de NOS

Natuurlijk zendt de NOS ook dit jaar weer zoveel mogelijk wedstrijden live uit. Die kun je via je tv bekijken, maar misschien wil je een wedstrijd wel in de trein zien. Dat kan via de app van NOS. In totaal zijn er veertien livestreams, waardoor je vrijwel alles mee kunt krijgen. Ook kun je in deze app al het nieuws over de Olympische Spelen lezen, zodat je ook na de wedstrijden alles kunt volgen.

De NOS-app kun je gratis downloaden op Android en iOS.

Eurosport voor video’s en pushberichten

Wil je het laatste nieuws volgen én video’s bekijken? Dan ga je voor de Eurosport-app. Hierin kun je bovendien per sport notificaties inschakelen en uitslagen ontvangen per pushnotificatie. Ook de live resultaten zijn te zien.

Eurosport kun je downloaden op Android en iOS.

Speel de Rio 2016 Olympic Games

Net als bij iedere andere editie is er ook deze zomer een officieel spel voor de Olympische Spelen. Kies uit zes sporten – bijvoorbeeld basketbal, tennis en boogschieten – en kom door de verschillende levels met veegbewegingen en tikken op het scherm. Iedere sport bestuur je op een eigen manier. Win zoveel mogelijk medailles en behaal het hoogste niveau met je vaardigheden!

Download de game Rio 2016 Olympic Games voor Android en iOS.