Misfit Shine: de meest succesvolle activity tracker ooit via crowdfunding

De Misfit Shine werd als project op Indiegogo geplaatst om te kijken of er behoefte en interesse in het product was. Dit bleek zo te zijn. Binnen twee maanden heeft de Shine 846,675 dollar opgehaald, ruim 8 keer meer dan gevraagd werd!

De Misfit Shine is een activity tracker. De Shine functioneert als stappenteller, houdt bij hoeveel calorieën je op een dag verbrandt en meet je slaap. Je kunt hiervoor in de app doelstellingen aangeven. Dit gebeurt allemaal door een tracker met een strak en stevig design, ter grootte van een euromunt.

In de Shine zijn 12 LED’s verwerkt. Door een keer de bovenkant van de tracker aan te raken, krijg je via de LED’s te zien of je je dagelijkse hoeveelheid activiteit al behaald hebt. Hoe meer lampjes branden, hoe beter je bezig bent.

Via een app kun je al je verzamelde data inzien. Door de Shine op je telefoon te leggen, maakt de tracker verbinding en wordt de data automatisch geupload naar de app. Hoewel oorspronkelijk de bedoeling was dat de app ook voor Android zou verschijnen, is voorlopig alleen een iOS app beschikbaar.

misfit-android-app-423x650

Het productieproces van de Shine is behoorlijk soepel verlopen. In totaal heeft de productie 15 weken vertraging opgelopen; en dat is heel wat minder dat de meeste crowdfunding projecten. In deze tijd is het design verbeterd, een klok toegevoegd en is de Shine meer waterbestendig gemaakt.

De Shine is verkrijgbaar voor 120 dollar. Voor een uitgebreide review van de Misfit Shine, kijk hier.

fundrush_banner