Misschien wel de grootste concurrent voor Marktplaats en eBay: Facebook

Facebook lijkt er alles aan te doen om de aangewezen plek te worden voor al je tweedehands prullaria. Het is al een tijdje mogelijk om zelf dingen te verkopen op Facebook zelf, maar het sociale netwerk zet nu stappen om hier grootschalig mee aan de slag te gaan. Er wordt nu namelijk een speciale community voor tweedehands producten getest binnen de Facebook-app, die volledig draait op Facebook Groups.

Facebook test de functie op dit moment in Nieuw-Zeeland en Australië, waar een select aantal app-gebruikers een compleet nieuwe functie te zien krijgen. Hierin staan alle productcategorieën die op Facebook worden verkocht, gefilterd op locatie. Door de pagina te bezoeken kun je bijvoorbeeld zien welke meubels er allemaal bij jou in de buurt worden verkocht.

Het is in feite een creatief in elkaar gezette verzameling aan groepen op Facebook. Alle advertenties die worden getoond zijn namelijk afkomstig uit groepen, die nu al zijn gemaakt om tweedehands producten in te verkopen.

Op het moment hebben we hier in Nederland nog weinig aan, maar de functie kan in de toekomst een geduchte concurrent voor Marktplaats en eBay. Facebook heeft immers één gigantisch voordeel ten opzichte van de gevestigde orde: de app wordt continu gebruikt. Hierdoor kom je misschien wel een leuke stoel tegen terwijl je helemaal niet op zoek was.