Mito wil van je smartphone een drone maken

Veel drones gebruiken je smartphone als de afstandsbediening vanhet apparaat, maar smartphonefabrikant Mito lijkt nog een stap verder te gaan. Het bedrijf is volgens Mobilescout bezig met een drone waar je je smartphone in legt, waardoor deze het daadwerkelijke brein wordt van de drone.

De smartphone plaats je in het midden van de drone, en wordt vervolgens gebruikt om foto’s te maken. Waarschijnlijk gebruik je je telefoon ook om met iemand op de grond te verbinden, zodat je het apparaat kunt besturen. Hoe dat precies werkt, is nog maar de vraag. Met je smartphone doe je dat in ieder geval niet, want die vliegt rondjes in de lucht.

Drone Mito

Aan de ene kant is het concept van Mito erg interessant, want een drone zou een stuk goedkoper worden als je er geen dure tech in hoeft te zetten. Maar je moet wel een ongelofelijk goede piloot zijn om te zeker te weten dat je het apparaat niet laat crashen. Gebeurt dat namelijk wel, dan is zowel je drone als je telefoon kapot. Een duur grapje.

Bovendien is het nog maar de vraag of er wel animo is voor een drone als deze. Iemand probeerde vorig jaar eenzelfde soort product te lanceren via Kickstarter en haalde slechts de helft van het bedrag op dat ze nodig hadden. Uiteindelijk faalde het project met een totale opbrengst van iets meer dan 120 duizend dollar. En om eerlijk te zijn: ze hebben ook vrij goedkope, leuke en kleine drones bij winkels als de Intertoys.