MR-headset Lenovo Explorer verschijnt in oktober voor 350 dollar

De Lenovo Explorer, de mixedreality-headset waar Lenovo gisteren zijn details van bekendmaakte, gaat 350 dollar kosten, meldt The Verge. Eerder dit jaar liet de Chinese fabrikant zijn MR-headset al aan verschillende media zien, met de mededeling dat hij maximaal 400 dollar zou gaan kosten.

In de prijs van 350 euro zijn echter geen touch-controllers inbegrepen. Deze controllers, die volgens The Verge essentieel zijn voor een goede ervaring, kosten nog eens 100 dollar extra. Daarmee komt de prijs voor de volledige hardware op 450 dollar. De headset is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft.

De Lenovo Explorer werkt door hem aan te sluiten op Windows-computer. Om in de virtuele wereld te bewegen, hoef je verder geen sensoren te installeren. Die zitten namelijk allemaal in de headset en controllers. De ruimte waarin je kunt bewegen is volgens Lenovo wel beperkt. Het gaat om maximaal 3,5 bij 3,5 meter.

Microsoft

De samenwerking met Microsoft is goed zichtbaar. Mensen die de Lenovo Explorer kopen, krijgen daarmee toegang tot een VR-variant van Microsoft Office. Ook de virtuele assistent van het techbedrijf, Cortana, is inbegrepen. Op de headset zijn volgens het bedrijf honderd in totaal verschillende apps beschikbaar, waaronder Minecraft.