Mobiel betalen wordt ook voor Microsoft belangrijk

Microsoft is van plan om de Wallet-app opnieuw te introduceren voor Windows 10. Met deze app zou het mogelijk zijn om creditcards, kortingsbonnen en abonnementskaarten op je telefoon, tablet of computer te bewaren. Een mogelijk grote concurrent voor Google Wallet en de Wallet-app in iOS, waarmee hetzelfde mogelijk is.

Op het moment is Microsoft Wallet nog niet beschikbaar voor Windows 10. Microsoft-topman Joe Belfiore verklapte de plannen hiervoor aan The Verge, maar liet vervolgens veel details achterwege. Zo weten we bijvoorbeeld niet of de Wallet-applicatie betalingen met NFC toestaat, of dat er een ander betaalsysteem wordt gebruikt.

De intentie is in elk geval wel duidelijk: Belfiore wijst er op dat telefoons al langer zo’n mobiele portemonnee hebben, waarin betaaldata kan worden bewaard. Daarmee kan een mobiele telefoon ooit wel eens je portemonnee vervangen, iets waar Microsoft niet bij wil achterblijven. En omdat Windows 10 draait op telefoons, smartphones en computers, zouden alle apparaten wel eens toegang kunnen krijgen tot deze app.

Windows 10 biedt op het moment al ondersteuning voor Windows Hello, waarmee het mogelijk is om in te loggen met je gezicht. Daarvoor wordt de camera van je telefoon, tablet of computer gebruikt. Belfiore noemde Windows Hello nog kort, als een “soort technologie die we kunnen gebruiken voor betalingen”.