Mobiel internet is in 2018 meer waard dan Apple

Wil je de komende jaren onvoorstelbaar rijk worden, dan doe je er goed aan te investeren in mobiel internet. Die sector gaat de komende drie jaar namelijk drie keer zo groot worden.

Mobiele toepassingen zijn nu al big business, want volgens onderzoeksbureau Digi-Capital werd er vorig jaar 300 miljard dollar verdiend in deze sector. Hun voorspelling voor 2018 is nog duizelingwekkender, want dan moet mobiel internet in totaal 850 miljard dollar opleveren. Inderdaad, deze sector heeft het in zich om groter te worden dan Apple (waarde 710,7 miljard), het meest waardevolle bedrijf ter wereld.

Mobiel internet is nogal een breed begrip, dus Digi-Capital heeft ook uitgezocht in welke sectoren je het best kunt zoeken naar interessante partijen om in te investeren. Mobile Commerce zorgde vorig jaar al voor 200 miljard dollar aan inkomsten. Mobiel shoppen wordt alleen nog maar groter, want Digi-Capital schat in dat m-commerce in 2018 goed is voor zo’n 600 miljard dollar. Zorg er dus voor dat jij de eerste bent die het nieuwe Alibaba of Flipkart in het vizier heeft, want dat kan je bakken met geld opleveren.

In het diagram hieronder zie je hoe andere sectoren zich de komende jaren gaan ontwikkelen.

mobile-internet-revenue-forecast