Deze mobiele beamers van LG neem je overal mee naar toe

LG Projector

LG breidt haar aanbod aan kleine beamers verder uit. Waarom dat goed nieuws is? Omdat deze projectors, die op batterijen werken, lekker compact zijn en je ze dus makkelijk mee kunt nemen!

De LG PH450U hoeft in tegenstelling tot de meeste beamers niet ergens achterin een kamer geïnstalleerd te worden. Deze mobiele beamer heeft namelijke slechts 33 centimeter afstand nodig om beelden op een muur of scherm te projecteren. De resolutie van je televisie blijft wel beter, maar desondanks kun je er prima films mee kijken.

PH450U

Die oplaadbare batterij van de mobiele beamer gaat volgens LG 2,5 uur mee. Precies lang genoeg om een leuke film te kijken dus, al kun je kaskrakers als The Avengers en The Godfather vanwege hun lange duur beter thuis laten liggen. De projector heeft daarnaast een LED-lamp met een helderheid van 450 lumen. Da’s meer dan genoeg in het donker, maar bij daglicht redt deze beamer het helaas niet.

LG kondigde daarnaast een nog kleinere variant van haar beamer aan, namelijk de PH150G. Deze projector weegt slechts 450 gram en heeft net als de PH450U ondersteuning voor wifi en Bluetooth. Nadeel is wel dat de lamp minder sterk is.

Resolutie is beperkt

Beide mobiele beamers hebben één groot nadeel: de resolutie. Hoewel de PH450U een beeld met een doorsnede van 2 meter kan produceren op een vrij kleine afstand, blijft de resolutie steken op 1280 x 720. Dat terwijl een Full HD-resolutie 1920 × 1080 is en de winkels inmiddels vol staan met 4K-televisies.

Aan de andere kant: deze projectors zijn ontworpen om mee te nemen! Het is dus zeker een handig gadget voor bijvoorbeeld vakanties zonder TV of als je regelmatig presentaties moet geven op locaties zonder beamer.

De PH450U en de PH150G komen beiden in oktober op de markt. Europese prijzen zijn helaas nog niet bekend, maar in Amerika gaan ze $649,99 en $349,99 kosten.