Mobile health-platform 100Plus lanceert eerste versie iPhone app

In 2011 begon het Amerikaanse 100Plus met het bouuwen van een persoonlijke, mobiele app die de aanhangers van de Quantified Self-beweging in staat moest stellen om hun gezondheidsdata accuraat te beoordelen en te gebruiken om gezonder te gaan leven. Na een extensieve beta is het bedrijf nu klaar om hun eerste app te lanceren!

Het zal ook niet de laatste release zijn van het bedrijf. Om goed zicht te krijgen op de wensen van hun klanten wil 100Up namelijk niet een volledige app afleveren, maar telkens kleine “app experiments” lanceren om te kijken wat mensen nu verwachten van een activiteitstracker.

Want dat is in de praktijk wat 100Plus is: een Fitbit op je foon. Zonder Fitbit dus. 100Plus maakt gebruik van de hardware van je iPhone om te bepalen hoe, hoeveel en wat voor beweging je per dag maakt. Op basis van deze data geeft de app je tips en trucs om jezelf te verbeteren.

Daarboven op moet de app een hub worden voor andere trackers die je wellicht gebruikt. Het team werkt bijvoorbeeld non-stop aan integratie van hardware als de Fitbit, Fuelband, Jawbone UP en andere populaire trackers.

Na het aanmelden voor de app en het aangeven in welke stad je woont geeft 100Plus je een aantal “Hopps” (Health Opportunities) om in de nabijheid van je locatie te werken aan je gezondheid. Wandel die heuvel vlakbij je huis eens op, of fiets eens naar de andere kant van de stad.

photo-2-30

100Plus heeft een sterke Amerikaanse focus in de opstart: veel van de tips en trucs worden gehaald uit de database van het CDC, een Amerikaanse gezondheidsinstantie. Dat geeft ook al een beetje weg dat de app vooralsnog niet in de Europese iTunes Stores te vinden zal zijn.

Benieuwd wat voor “app experimenten” het team de komende maande gaat uitvoeren!