Modebewuste MICA armband met touchscreen nu te koop

Vorige maand kregen we al de kans om MICA in het echt te bewonderen: De wearable voor vrouwen werd eerder dit jaar gepresenteerd tijdens de New York Fashion Week. Het samenwerkingsproject tussen Intel en Opening Ceremony is een intelligente armband die onder meer tekstberichten, google- en facebookmeldingen kan tonen. Daarnaast is de armband bezet met edelstenen en slangenleer, een echte eyecatcher dus.

Het was nog lange tijd onduidelijk wat de MICA zou gaan kosten en wanneer deze voor het grote publiek beschikbaar zou komen. Dat is dus nu het geval: Begin december is het device verkrijgbaar voor een adviesprijs van $495. MICA is ’s werelds eerste armband die luxe materialen combineert met slimme technologie en communicatiefunctionaliteiten.

Vooralsnog zul je wel eerst naar de VS moeten vliegen om de armband te bemachtigen, hij is alleen te koop bij Opening Ceremony in New York en Los Angeles, en enkele vestigingen van Barneys New York. Er zijn op dit moment geen plannen om MICA ook in de rest van de wereld op de markt te brengen. Ayse Ildeniz, vice president en general manager for business development and strategy bij de New Devices Group van Intel:

Deze samenwerking met Opening Ceremony en de introductie van dit totaal nieuwe, intelligente sieraad betekenen een nieuwe stap op weg naar de ontwikkeling van wearable technologie tot een stijlvolle modeaccessoire. Daarbij ligt de nadruk zowel op uiterlijk als op functionaliteit. MICA is een invulling van Intels visie dat technologie sieraden moet verrijken, zodat wearable technologie echt gewild wordt.

De MICA is ontwikkeld op basis van marktonderzoek bij de Opening Ceremony-community en bij influencers. Daarbij is kritisch gekeken naar het design, de kenmerken en de gebruiksmogelijkheden van de MICA-armband.

De MICA is ontworpen voor “de mobiele vrouw die veel sociale connecties heeft en die zeer modegevoelig is”. Via een aanraakscherm van saffierglas kunnen draag(st)ers makkelijk content bekijken. Verder worden via trillingen meldingen doorgegeven, is er een lijst met de belangrijkste contacten en kan direct via de pols worden geantwoord. Het is dus niet meer nodig om in een volle handtas op zoek te gaan naar een mobiele telefoon, of om een vergadering te onderbreken.

Specificaties:

  • Tekstberichten en notificaties van nieuwe e-mailberichten – MICA biedt tekstberichten en geeft een melding bij een binnenkomend e-mailbericht van ‘belangrijke contacten’ die als zodanig zijn gemarkeerd in Gmail. Het is ook mogelijk om snel te antwoorden via vooraf ingestelde ‘quick replies’.
  • Meldingen van agenda-items en evenementen – MICA toont meldingen afkomstig van Google Calendar en Facebook-events. Ook kunnen gebruikers voorgestelde afspraken direct accepteren of weigeren.
  • Persoonlijke assistent – MICA biedt intelligente herinneringen: ‘Time To Go’, gebaseerd op TomTom en Intel. Deze herinneringen worden automatisch aangepast aan de locatie, waarbij voortdurend wordt berekend hoeveel reistijd de gebruik(st)er nodig heeft om op tijd bij de volgende afspraak te zijn. MICA biedt ook toegang tot de zoekmachine Yelp, met reviews en ratings. Hiermee kunnen gebruik(st)ers makkelijk restaurants, winkels en andere bedrijven in de buurt opzoeken.
  • Meldingen met prioriteit – gebruik(st)ers kunnen een lijst met VIP-contacten samenstellen, waarmee MICA notificaties en tekstberichten filtert. Bij binnenkomende berichten wordt de draag(st)er discreet gewaarschuwd door middel van trillingen.
  • Design – MICA tilt het ontwerp van wearables naar een nieuw niveau. Het moderne design is zeer luxueus afgewerkt, met onder andere een coating van 18-karaats goud en een gebogen aanraakscherm van saffierglas. MICA is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: een in zwarte waterslangenhuid, Chinese parels en lapis lazuli-steentjes uit Madagaskar; de andere uitvoering is in witte waterslangenhuid, met tijgeroog uit Zuid Afrika en obsidiaan uit Rusland.
  • Configuratie en beveiliging – de armband is op afstand toegankelijk en kan ook op afstand op slot wordt worden gezet, via een web-portal. Zo kan ook op afstand de locatie van het apparaat worden bepaald en is het mogelijk om de MICA te configureren.
  • Batterijduur: tot twee dagen
  • Opladen: via mini-USB aansluiting