Drie mensen vast voor verkopen van modems die illegaal gratis televisie en internet leverden

De politie heeft drie mensen aangehouden die modems leverden waarop mensen illegaal gratis televisie en internet kregen. Dat meldt NU.nl. De honderden gebruikers zijn volgens de politie uit de lucht gehaald. De drie verdachten uit Rotterdam werkten samen om de modems te leveren.

Eén van hen paste de apparaten aan. Daardoor konden de modems illegaal het signaal van Ziggo opvangen. Twee andere mannen installeerden de apparaten. Een van hen werkte zelf voor provider Ziggo. In totaal zouden zij vijfhonderd modems hebben verkocht.

Twee van de apparaten zijn door de politie gekocht. De eerste om de werkwijze van de verdachten te observeren. Toen de mannen de tweede modem leverden, werden de drie aangehouden. Een aantal van vijfhonderd nog niet verkochte modems en een buit van 10.000 euro zijn in beslag genomen.

Ziggo

Gebruikers van de illegale modems betaalden eenmalig 150 euro. Daarna konden ze via het netwerk van Ziggo onbeperkt illegaal gratis tv konden kijken en internetten. De provider heeft volgens de politie zo’n 600.000 euro per jaar misgelopen door de praktijken.

De kopers van de modems kunnen de apparaten niet meer gebruiken en worden mogelijk ook vervolgd voor heling. De meesten komen uit de regio Rotterdam. De drie verdachten haalden vooral via mond-tot-mondreclame nieuwe klanten binnen.