Modieus meten met Meter Objects

Ontwerpers Patrick Kochlick en Monika Hoinkis willen met hun Meter Objects maar één ding: de lol van het meten voor iedereen toegankelijk maken. Zij het met een knipoog. De met veel detail ontworpen collectie van ludieke objecten – van horloge en broche tot hulpmiddelen voor het lezen van grafieken of een thermometer – is in ieder geval een uiting van hun liefde voor het meten.

Op de website van Kocklik en Hoinkis vinden we een aantal uitgewerkte concepten, waar er een aantal van prikkelen. Zoals “The Thermal Frame, een selectieve thermometer die eigenlijk alleen in staat is om één vooraf ingestelde tempratuur te meten. In een woonkamer bijvoorbeeld, zal de thermometer een kleur krijgen wanneer hij exact twintig graden meet, terwijl hij bij hogere of lagere temperaturen blanco zal blijven.

Wat te denken van de Level Watch, een waterpas meter in een horloge? Altijd even kunnen zien dat je gebalanceerd staat! Zoals gezegd benaderen de ontwerpers de hype van dautonomy (of “quantified self”) met een gezonde knipoog. Meer op de site van het tweetal!