Modulaire smartwatch Blocks bijna klaar voor massaproductie

Blocks

De modulaire smartwatch Blocks verbaasde ons afgelopen herfst behoorlijk: het project stond toen op Kickstarter en had binnen enkele uren al het beoogde bedrag binnen. Daarna moesten we wachten op de smartwatch die je zelf kunt samenstellen uit verschillende delen, ook wel modules genoemd. Lang wachten. Maar nu is het bijna zo ver: Blocks is bijna klaar voor productie.

Eigenlijk zou Blocks al in mei dit jaar verscheept worden, maar dat is duidelijk niet gelukt. Maar mocht je geïnvesteerd hebben in het project, dan hoef je nu niet lang meer te wachten. Volgens het bedrijf is hun op Android gebaseerde apparaat bijna klaar. De laatste testen worden nu gedaan en daarna komt de massaproductie. In september moeten ze verscheept worden.

Zodra de smartwatch gelanceerd wordt, kun je kiezen uit zes modules. Het gaat om een GPS-module, een extra batterij, een hartslagmeter, een programmeerbare knop, een zaklamp en een sensor om vochtigheid, temperatuur en hoogte te meten. Volgens Blocks zelf komen er ook nog add-ons voor je lichaamstemperatuur, één om te meten hoeveel je zweet, vingerafdruk authenticatie en besturing via gebaren. Bovendien kunnen derde partijen ook onderdelen maken, wat het gehele platform is opengesteld.

Iedere smartwatch komt bovendien met een wijzerplaat genaamd “Core”, samen met vier modules die het bandje vormen. Heb je grotere polsen, dan kun je gebruikmaken van maximaal vijf modules. Het horloge is gemaakt van stainless steel, stof- en waterdicht en heeft een AMOLED display van Gorilla Glass.

Overigens kun je Blocks nog steeds bestellen via de Kickstarter-pagina voor 330 dollar.