Moeite om je Uber-taxi te herkennen? Uber SPOT zorgt voor een duidelijk herkenbare kleur

Ondanks dat wanneer je een Uber-taxi bestelt via de app er netjes aangegeven wordt welke auto met welk kentekenen je op komt halen, is het niet altijd even duidelijk in drukkere steden. Speciaal voor dit probleem heeft Uber SPOT gelanceerd. Een extra functie waarmee je simpel en snel jouw bestelde Uber kunt herkennen.

Het probleem zal zich waarschijnlijk niet zo snel voordoen in Nederland, Ubers populairste dienst UberPOP is niet meer beschikbaar in dit land. Nadat de rechter het verboden had, heeft Uber de dienst uiteindelijk teruggetrokken.

Maar in andere landen waar de dienst immens populair is, is het een reëel probleem: het niet herkennen van de auto die je op komt halen. Met Uber SPOT kunnen gebruikers tijdens het bestellen van hun Uber gemakkelijk een kleur uitkiezen die vervolgens wordt weergegeven op de voorruit van jouw Uber-taxi.

Uber is momenteel in Seattle (Verenigde Staten) aan het experimenteren met de functie en ze geven niet aan of en wanneer de functie naar andere steden zou komen. Ook is het nog niet bekend of chauffeurs zelf de lichtinstallatie moeten vergoeden of dat hun werkgever Uber dat doet.