Een smartwatch zonder scherm is slimmer dan je denkt

Je zou denken dat een smartwatch volledig draait om het scherm. Je krijgt een trilling op je pols, kijkt naar het horloge en ziet in één keer het bericht dat je op je telefoon binnenkrijgt. Een smartwatch zonder dat scherm lijkt al meteen een stuk minder slim – maar wimpel dit idee niet te snel af. De Moment is een schermloze smartwatch, die alsnog best handig lijkt te zijn.

De Moment communiceert niet via een beeldscherm, maar vier trilmotoren die ieder in een hoek van het horloge zitten. Hiermee kunnen trilpatronen worden doorgegeven met specifieke informatie. Stuurt je vriendin een sms’je? Dan kan er een specifieke trilpatroon specifiek aangeven dat zei het is. Moet je volgens Google Maps de bocht om? Dan kunnen de trillingen een lijn de juiste richting op vegen over je pols.

Volgens maker Somatic Labs zijn de trilmotoren zo gevoelig, dat ze geavanceerde vormen op je pols kunnen tekenen. Zo kunnen er zelfs letters en vormen worden ‘getrild’. Het is een interessante manier om informatie door te geven, vooral omdat je niet eens op het horloge hoeft te kijken. Je voelt altijd wat je moet weten, waardoor het minder zou moeten afleiden.

De Moment kan via crowdfunding worden besteld, waar je minstens 129 dollar moet doneren om het horloge te bemachtigen. Volgende week gaat de prijs omhoog naar 179 dollar.