Money Dashboard: De Britse versie van Yunoo & Mint.com

In Nederland hadden we tot voor kort Yunoo (tegenwoordig AFAS Personal) en in Amerika is Mint.com de grootste speler op het gebied van het bijhouden van je persoonlijke financieën. Maar de markt staat gelukkig niet stil, zo kondigde het Britse Money Dashboard deze week zijn relaunch aan met een indrukwekkend ogend product.

Money Dashboard is net als AFAS en Mint een dashboard waarmee je je privé financiën inzichtelijk kunt maken. In mooi ontworpen grafieken van de 2.0 versie zie je direct hoe je uitgaven en inkomstenpatroon zich de afgelopen tijd ontwikkelde. Uiteraard moet je bij het aanmaken van een nieuwe account eerst een hoop beveiligingsvragen invullen, om de privacy van je gegevens te waarborgen. Met Money Dashboard kun je geen financiële transacties doen, het is een read only applicatie.

Behalve het raadplegen van je gegevens kun je jezelf ook budgetdoelstellingen stellen om geld te besparen. Ook aan sparen voor grote uitgaven is gedacht: Je kunt bijvoorbeeld een goal instellen voor het bedrag dat je voor je volgende vakantie bijeen wil verzamelen. Money Dashboard rekent precies voor je uit wanneer je die doelstelling zal gaan behalen.

Money Dashboard 2.0 is vanaf vandaag beschikbaar.