Monitor alle social media buzz rondom het #WK2014 met Coosto Open

Speciaal voor het WK voetbal heeft het Eindhovense bedrijf Coosto een openbare social media zoekmachine gelanceerd: Coosto Open. Met de tool kunnen geïnteresseerde online marketeers of analisten real time alle statistieken rondom het WK 2014 monitoren. Maar ook voor de leek is het een interessante datacompilatie. Zo zie je in één oogopslag waar op dat moment de meeste discussie over wordt gevoerd: De opstelling, speler of trainer. En of dat sentiment nou juist posi- of negatief is.

orig_coostoopen4

In diverse dashboards zie je realtime waarover gesproken wordt, en desgewenst kun je jezelf een email laten sturen als een bepaald onderwerp ter sprake komt. Coosto Open geeft iedereen de mogelijkheid te meten welke informatie consumenten verspreiden via sociale media, zoals Facebook, Instagram, Google+, Pinterest en Twitter, nieuwssites, fora en blogs. Zo kan iedereen tot op de minuut nauwkeurig volgen hoe de Oranjekoorts zich online ontwikkelt tijdens het WK Voetbal.

De zoekmachine is via de laptop, telefoon of tablet te gebruiken als second screen tijdens het WK. Voetbalfans kunnen tot in detail zien hoe de nationale discussie over Van Gaal zich ontwikkelt in aanloop naar de wedstrijd. Modebewuste gebruikers kunnen intussen lezen of ze nu juist het Bavariajurkje, de flagdress of het juichpak aan moeten trekken. Het Nederlandse publiek wordt zo de mogelijkheid gegeven om de heersende opinie zelf te meten. De speciale site is te bekijken vanuit Nederland, België en Engeland.

orig_coostoopen31