Monitor je zwemtrainingen real-time met Instabeat

Track je zwemactiviteiten met Instabeat - Numrush

Mooi hoor, die Google Glass. Maar waterdicht zal ‘ie niet zijn, in tegenstelling tot dit nieuwe crowdfunding project Instabeat. Deze zogenaamde Heads-Up Display (HUD) moet je helpen bij het slimmer en beter trainen in het zwembad met een set indrukwekkende stats.

Volgens vele fabrikanten (waaronder Nike, Fitbit en Jawbone) is het meten van activiteiten in het zwembad één van de lastigste dingen om te meten. De bedenkers van Instabeat hebben de code kennelijk gekraakt, want we kunnen de slimme meter op basis van de omschrijving met gemak “de Fitbit van het zwembad” noemen!

De Instabeat is geen volledige bril, maar in plaats daarvan klem je de meter vrij gemakkelijk op je eigen goggles. Daarna begint het apparaat direct je hartslag te meten. Middels 3 lampjes in de HUD geeft de meter je feedback over je hartslag: vetverbranding, cardio en maximale training.

Track je zwemactiviteiten met Instabeat - Numrush

Maar het apparaatje meet meer: eenmaal in het water meet hij het aantal baantjes dat je gezwommen hebt (op basis van je kantelingen) en analyseert hij je ademhalingspatroon (door het op- en neergaan te meten). Na het zwemmen kun je de Instabeat met een USB-kabel uitlezen.

Mocht je interesse hebben in de Instabeat, check dan zeker even het crowdfunding project op Indiegogo. De echte vroege vogels hebben de beste aanbieding al opgekocht, maar voor $139 kun je er als één van de eerste één op de kop tikken.