Met Augmented Paper van Montblanc wordt alles wat je schrijft automatisch gedigitaliseerd

Montblanc Augmented Paper

Soms werken pen en papier toch net iets fijner dan een toetsenbord en een scherm. Bijvoorbeeld als je maar één hand vrij hebt. Of als je een klant bent van het Duitse merk voor luxe pennen Montblanc… Dat bedrijf heeft het nu mogelijk gemaakt om je handschrift om te zetten in digitale tekst. Dat doet het met wat het noemt Augmented Paper.

Je kunt dan dus gewoon schrijven zoals je normaal doet, maar de tekst wordt gedigitaliseerd en naar een app gestuurd. Daarvoor heb je volgens Montblanc een aangepaste versie van een StarWalker ‘writing instrument’ (ik noem dat gewoon een pen) nodig. Engadget schrijft dat Montblanc het speciale setje deze week presenteerde op de IFA in Berlijn. Volgens het medium kan je handschrift worden omgezet in digitale tekst door een techniek die de trillingen doorgeeft. Je tekst wordt na het schrijven geüpload naar een app, waarna je het kunt delen of bewaren.

Je betaalt er volgens Engadget wel voor: een setje kost 725 dollar (!). Volgens Montblanc is de combinatie van pen en papier vanaf oktober beschikbaar. Engadget schrijft dat het augmented paper vanaf die maand beschikbaar wordt in Noord-Amerika, Singapore, Hong Kong en Korea. China, Japan, Taiwan, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten volgen in november. Via een exclusieve deal is hij ook te verkrijgen in het Verenigd Koninkrijk, maar het lijkt er dus op dat de pen niet in de rest van Europa beschikbaar komt.