Mooie real-time visualisatie toont hoe onze aarde wordt overspoeld met malware


Uit recent onderzoek is gebleken dat ruim de helft van de Nederlanders bang is voor cyberaanvallen. Hoe is het eigenlijk gesteld met onze cyberveiligheid; moeten we ons daadwerkelijk zorgen maken of is dat helemaal niet nodig?

Een nieuwe interactieve kaart van Kaspersky Labs geeft ons hier ietsje meer inzicht in. Het bedrijf heeft een ‘real-time cyber threat map’ ontworpen; een interactieve wereldkaart waarop de verspreiding en aanwezigheid van malware kleurrijk wordt weergegeven.

Zo laat de kaart zien dat Rusland het meest ‘geïnfecteerde’ land is, op de voet gevolgd door de Verenigde Staten, India en Vietnam. Nederland staat op nummer 56 in dezelfde lijst.

De visualisatie moet echter wel met een grote korrel zout worden genomen aangezien de data is gebaseerd op Kaspersky’s eigen veiligheidsnetwerk, wat wellicht een verklaring is voor de nummer 1 positie van Rusland. Ondanks dat is de kleurrijke geanimeerde visualisatie zeker de moeite waard om naar te kijken en mee te spelen! Bekijk de kaart hier zelf!

140404_cybermap_kaspersky_screenshot_b