Moov HR: Betaalbare tracker voor sporters die je hartslag meet via je voorhoofd

Moov HR

Als het gaat om fitnesstrackers dan denken mensen vaak meteen aan Fitbit en misschien aan Misfit en Withings, maar de trackers van Moov zijn minder bekend. Dat terwijl het bedrijf een interessante focus heeft. Het richt zich namelijk op kleine trackers zonder poespas die gebruikt kunnen worden door sporters. De Moov Now kan bijvoorbeeld worden gebruikt door zwemmers en boksers, maar is daarnaast een prima stappenteller die je continu kunt dragen. Je hartslag meten kon tot nu toe niet met Moov, maar met de Moov HR komt daar verandering in.

Het bedrijf kiest daarbij voor een bijzondere aanpak: het meet de hartslag namelijk niet op je pols of via een band om je borst. De hartslagmeter zit verwerkt in een zweetband of zwemmuts. De hartslagmeter is dan ook waterdicht. Volgens het bedrijf zorgt dit ervoor dat de metingen heel precies zijn.

De accu gaat maximaal 6 uur mee en de Moov HR is dan ook echt bedoeld om te dragen tijdens het sporten. Je kunt hem eventueel naast de Moov Now gebruiken, die je overdag gewoon de hele tijd om hebt. Via de bijbehorende app kun je tijdens je workout realtime coaching krijgen en bijvoorbeeld ook in een bepaalde hartslagzone trainen. Met de tracker en de app kun je onder meer een zogenaamd High Intensity Interval Training volgens, waarin je stap voor stap wordt begeleid.

Moov HR kopen

Een ander voordeel van de Moov HR is de prijs. Hij is een stuk goedkoper dan veel sporthorloges en andere fitnesstrackers met een prijskaartje van 99 dollar. Tijdelijk kost hij zelfs maar 59 dollar! Inclusief verzending naar Nederland ben je omgerekend 73 euro kwijt. Je moet nog wel even wachten voor je hem kan gebruiken, want het versturen begint pas in februari 2017.

Mocht je zowel de zweetband als zwemmuts willen gebruiken zul je de Moov HR op dit moment twee keer moeten kopen. In de toekomst kun je ze echter los kopen zonder de tracker erin.

Moov HR kopen