Morgen is het Apple iPad Event, dit kunnen we verwachten

Morgen vindt er weer een Apple Event plaats. En dat is net als altijd ook deze keer weer goed voor veel geruchten over wat er nu gelanceerd gaat worden en welke producten verbeterd zullen zijn. Wij zetten de meest geloofwaardige geruchten op een rijtje.

Nieuwe iPads

ipadminisizedickson

Zeer waarschijnlijk worden er nieuwe iPads en iPad Mini’s gepresenteerd. Deze iPad zullen dunner en sneller zijn. De kans dat deze nieuwe tablets aangekondigd worden is vrij groot. Er zijn namelijk al verschillende foto’s van dunnere iPads gelekt. Deze smallere iPads hebben waarschijnlijk ook tot gevolg dat er nieuwe smartcovers worden aangekondigd.

Ook worden de iPads naar verwachting sneller. De overgang naar een iPad 5 met de nieuwe Apple M7 processor is een logische stap. In de iPad Mini, die momenteel op een A5 processor loopt, krijgt waarschijnlijk een AS6 processor.

Om voor consistentie te zorgen binnen alle Apple producten, is het mogelijk dat ook de iPad verkrijgbaar wordt in meer kleuren dan alleen grijs en wit. Volgens Sonny Dickson, iemand die al eerder zijn handen op nieuwe Apple producten wist te leggen, heeft een foto gepubliceerd van een iPad in de kleur Space Grey. Andere kleuren zijn mogelijk zilver en goud.

BVJ9B0bCQAEP3D1

Van twee geruchten over de iPads zijn moeilijk in te schatten hoe groot de kans is dat ze waar zijn: een Retina-scherm voor de iPad Mini en vingerafdruk-scanners voor beide iPads. Het is namelijk goed mogelijk dat Apple de mogelijkheid om je device te unlocken via je vingerafdruk, als exclusieve feature wilt houden voor de iPhone.

Ook de komst van een Retina-scherm voor de iPad Mini is moeilijk in te schatten. Hoewel het verbeteren van het scherm een logische stap is voor de iPad Mini, worden er momenteel niet genoeg schermen geproduceerd om aan de vraag te kunnen voldoen. Het is dan ook mogelijk dat de iPad Mini pas in 2014 een Retina-scherm krijgt.

MacBook Pro

macbookpro

Naast de nieuwe iPads zullen waarschijnlijk ook verbeterde versies van andere producten gelanceerd worden. De MacBook Pro is namelijk hard toe aan een nieuwe update. Gebaseerd op geruchten binnen de industrie krijgt de nieuwe MacBook zeer waarschijnlijk een Haswell processor en een Thunderbolt 2 poort.

Mac Pro

macpro

Afgelopen juni werden de nieuwe Mac Pro en het nieuwe OS Mavericks al aangekondigd door Apple. Maar zonder definitieve releasedatum. Verwacht wordt dat morgen een definieve datum bekend wordt gemaakt. Op de website staan voorlopig alleen dat het ‘binnenkort’ verkrijgbaar is.

Apple TV

appletv

Net als bij het vorige Apple Event in september duikt ook nu het gerucht weer op dat Apple TV een grote update gaat krijgen. Verwacht wordt dat er geen heel nieuw systeem komt, maar dat de software en hardware een flinke update gaat krijgen.

Wat er daadwerkelijk gaat gebeuren morgen, is nog even afwachten. Maar zoals dit overzicht al laat zien, zullen er waarschijnlijk veel updates en verbeteringen gepresenteerd gaan worden. Geheel nieuwe producten of spannende innovaties hoeven we dan ook eigenlijk niet te verwachten. Maar wat zou het toch mooi zijn als Tim Cook morgen opeens met een iWatch aan komt zetten. Want met geruchten weet je het maar nooit!