Motorola Moto 360 smartwatch waarschijnlijk al eind deze maand verkrijgbaar

In alle drukte rondom het WWDC event van Apple vorige week zou je bijna vergeten dat er ook nog een aantal mooie Android producten in de pijplijn zitten die op elk moment gelanceerd kunnen worden. Zoals de Moto 360, een begin dit jaar geintroduceerd smartwatchconcept met een opvallende ronde wijzerplaat. Volgens vele de ‘mooiste smartwatch’ tot nu toe, en de eerste die compleet op het nieuwe OS Android Wear zal gaan draaien.

De Moto 360 zou inmiddels zo goed als klaar zijn voor lancering. Dit zou mogelijk gebeuren tijdens de Google I/O Developers Conference meldt AndroidWorld deze week. Inmiddels werd de Moto 360 al een aantal keer ‘in het wild’ gespot, zo droeg The Verge hoofdredacteur Joshua Topolsky de smartwatch onlangs tijdens een uitzending van Jimmy Fellon waarin hij de host en acteur Channing Tatum Project Morpheus laat zien:

De Moto 360 werd in maart dit jaar al aangekondigd met een aantal mooie video’s. De reacties op het klassieke horloge design waren ronduit enthousiast. Ook introduceerde Google een nieuw operating system voor wearables, Android Wear. Motorola Mobility, het bedrijf achter de Moto 360, is momenteel (nog) in handen van Google, maar zal binnenkort over worden gedaan aan hardwarefabrikant Lenovo. Behalve Motorola hebben ook LG, HTC en Samsung aangegeven watches met het nieuwe OS te willen gaan maken.

De Google I/O Developers Conference vindt eind deze maand plaats op 25 en 26 juni. Behalve de Moto 360 bestaat de kans dat dan ook de langverwachte LG G Watch eindelijk aan het grote publiek gepresenteerd zal worden.