‘Motorola presenteert ‘Bluetooth-sleutel’ voor smartphone op IFA’

Motorola zal tijdens de IFA de ‘Skip’, een speciale ‘Bluetooth-sleutel’, lanceren die gebruikt kan worden om je telefoon op basis van fysieke aanwezigheid te ontgrendelen. Niet de meest spannende aankondiging, wel een opvallende.

De Skip is niet nieuw: toen Motorola vorig jaar de Moto X lanceerde, werd een eerste versie van de Skip al geïntroduceerd. Indertijd nog met NFC, versie 2.0 zal dus gebruik maken van Bluetooth.

Ook de vorm zal veranderen: was de vorige versie nog een sticker die verstopt kon worden in een semi-modieuze oplossing, lijkt de nieuwe Skip volgens bronnen van Droid Life een soort sleutelhanger te worden.

moto-skip3

De Skip staat in verbinding met je smartphone en houdt deze ‘ontgrendelt’ zolang deze in een bepaalde straal van jouw is. Zodra jij (en de Skip) buiten het bereik van de telefoon komen, vergrendelt hij hem en is er een pincode nodig om hem  weer te ontgrendelen.

Verder zou de Skip te volgen zijn via GPS en kun je hem een geluidssignaal laten geven wanneer je hem kwijt bent. Daarmee lijkt de sleutelhanger wel weer op de hipKey of Tile.

Het is misschien geen sexy nieuwe gadget, maar de Skip geeft misschien wel meer inzicht in het gedachtegoed van Motorola dan in eerste instantie gedacht.

Zo kondigde het bedrijf, naast de eerste versie van de Skip, eerder deze zomer ook al speciale ‘NFC-tattoo’s’ aan, die op eenzelfde manier je telefoon kunnen ontgrendelen.

Motorola is duidelijk bezig met het opnieuw bekijken van beveiliging van onze gadgets en data, in dit geval via fysieke locatie. Benieuwd wat Motorola nog meer tijdens de IFA gaat brengen.

Wie weet zien we de speciale nektattoo nog wel! ?