Motorola, Samsung en LG presenteren nieuwe smartwatches: Welke moet je hebben?

Maar liefst drie nieuwe smartwatches werden gisteren officieel gelanceerde tijdens de Google I/O Developer Conference in San Francisco. Met twee daarvan hadden we al eerder kennis gemaakt: Conceptvideo’s van Motorola’s Moto 360 en LG’s G Watch deden al langere tijd de ronde op het wereldwijde web, en zijn sinds gisteren dus ook daadwerkelijk vergelijkbaar. De Samsung Gear Live watch was nieuw, en kwam als onverwachte verrassing uit de hoge hoed. Maar welke van de drie maakte op de aanwezige tech journalisten nu het meeste indruk?

Na afloop van het evenement buitelde de in grote getale aanwezige tech pers over elkaar heen om de drie nieuwe gadgets zelf uit te proberen. In een tijdsbestek van minder dan een uur na afloop van de keynote verschenen de eerste hands-on video’s van de Moto 360, LG G Watch en Samsung Gear Live online. Een overzicht van de eerste bevindingen:

3. LG G Watch – $229

De LG G Watch is vooralsnog de duurste van het stel, maar volgens de meeste aanwezigen de minst indrukwekkende. In onderstaande hands on video is goed te zien hoe het apparaat vrij basic is, en bestaat uit een eenvoudig rubber polsbandje en vierkant display. Voordeel is dat deze smartwatch daardoor lichter is en minder massief oogt is dan concurrent Samsung.

De G Watch draait op Android Wear en heeft een helder 1,6 inch touchscreen. Navigeren op het device is intuïtief en je kunt middels een ingebouwde microfoon het apparaat besturen via spraakbesturing. Belangrijkste pluspunten zijn het lichte, eenvoudige ontwerp, minpunten is dat de LG G Watch op het eerste gezicht weinig indruk maakt qua looks.

2. Samsung Gear Live Watch – $199

Samsung lijkt duidelijk op twee gedachtes te hinken: Lanceerden ze begin dit jaar nog twee nieuwe smartwatches en een smartband op Tizen OS, gisteravond werd met de lancering van Samsung Gear Live alsnog Android Wear omarmt. Typisch gevalletje van op twee paarden wedden, want als Android Wear als OS de standaard wordt onder wearables, zat Samsung er toch weer als eerste bij.

Met $199 dollar is de Samsung Gear Live Watch net een paar tientjes goedkoper dan de LG G Watch, en in dezelfde prijsrange als zijn broertjes, de Samsung Gear 2 en Gear Neo. Ook het formaat en de vormgeving is vergelijkbaar met dat van de Gear 2, alhoewel hij net weer even iets strakker is geworden. Toch zijn de technische specs iets ge-upped: Een 1.2 GHz processor, Bluetooth 4.0 LE en 512MB RAM.

In onderstaande video een sneak preview van het apparaat, dat dus compatible is met het gisteren gelanceerde Google Fit:

1. Moto 360 – Prijs nog onbekend

De meeste Google I/O bezoekers hoefden niet lang na te denken over het antwoord op de vraag: ‘Maar welke van de drie is nou de mooiste?’. De Moto 360, met zijn ronde display, stal ook in real life direct de harten van alle aanwezigen. Volgens The Verge is het device in het echt kleiner en comfortabeler dan het apparaat er op het eerste oog uit ziet.

Net als de andere twee Android Wear smartwatches die gisteren werden gepresenteerd kun je het apparaat met je stem besturen. Over de specs en de exacte lanceerdatum zijn op dit moment nog maar weinig details bekend, en zelfs de prijs (The Verge gokt op $249) is op dit moment nog onduidelijk. En toch is Moto 360 nu al de grote publieksfavoriet: