Motus: Slim kastje is te gebruiken als virtuele versie van ieder mogelijk muziekinstrument

De Motus is een nieuw draadloos muziekinstrument dat belooft om alle muziekinstrumenten in een te zijn. Daardoor ben je in staat om je drumstel, je gitaar en je viool allemaal tegelijkertijd in je koffer mee op vakantie te nemen.

Door de bijbehorende software kun je een muziekinstrument uitkiezen zoals bijvoorbeeld je gitaar of een drumstel. De Motus tracked daarna de bewegingen die jij met het apparaatje in je hand maakt en zet deze om in geluid van het gekozen instrument. Naast het omzetten van beweging naar geluid kan de Motus het geluid ook omzetten naar visuals.

Het apparaatje trackt door een gyroscoop, een versnellingsmeter, een magnometer en een hoogtemeter de beweging die je hand maakt. De belangrijkste bewegingen zet het apparaat om in verschillende geluiden en visuals. Hierdoor kun je muziek en video maken terwijl je danst. Volgens de makers ben je dan ook muzikant, choreograaf en danser in een.

De software maakt het daarnaast mogelijk om je beweging te volgen door een minimap en daardoor je eigen muziekstuk te componeren, op te nemen en je eigen instrumenten te maken. De Motus Classic werkt op batterijen en is hier voor $79,00 te koop via een de crowdfundingcampagne en wordt eind april 2016 geleverd.