Movado’s eerste smartwatch lijkt op een normaal horloge

Movado Connect

Tijdens Baselworld 2017 liet Movado haar allereerste smartwatch met Android Wear aan de wereld zien. Het gaat om de Movado Connect, die opvallend veel lijkt als een normaal horloge. Vergis je echter niet: dit horloge lijkt misschien analoog, maar heeft alle digitale features die je van een smartwatch zou verwachten.

Veel over het horloge is nog niet bekend, maar een aantal details kennen we al wel. Zo moet de smartwatch met ruim honderd watchfaces komen. Dit zijn allemaal variaties van het iconische ontwerp van Movado: de enkele stip. Daarnaast kun je betalen met het horloge via Android Pay en het diverse taken laten uitvoeren en vragen laten beantwoorden via de Google Assistant.

Het horloge krijgt toegang tot alle apps die werken met Android Wear 2.0 en kan integreren met Google Fit en Health. Natuurlijk kun je ook pushnotificaties op het apparaat ontvangen.

Alleen voor mannen

Helaas weten we nog niet hoe groot het horloge wordt of hoe lang de accu mee moet gaan. Voor vrouwen is er wel direct slecht nieuws: het horloge komt alleen in ontwerpen voor mannen met diverse bandjes en armbanden. Of er nog plannen zijn voor kleinere varianten voor vrouwen, is niet duidelijk.

De Movado Connect komt in de VS deze herfst in de schappen te liggen vanaf 495 dollar. Wanneer en of het horloge naar Nederland komt is vooralsnog niet duidelijk.