Mozilla geeft Firefox ‘grootste update sinds 2004’

Firefox heeft een flinke update gekregen. Volgens ontwikkelaar Mozilla is het zelfs de ‘grootste update sinds 2004’. Dat zegt het bedrijf in een blogbericht.

De browser zou vooral een stuk sneller moeten zijn. De browser-engine – de software achter de browser – is namelijk helemaal opnieuw opgebouwd. En deze nieuwe variant moet Firefox twee keer sneller maken dan de versie van een half jaar geleden. De nieuwe versie moet zelfs ‘merkbaar sneller’ zijn dan Chrome, de meest gebruikte browser ter wereld.

Bovendien zou hij 30 procent minder werkgeheugen gebruiken dan Chrome. Een van de redenen daarachter is dat de browser van Mozilla meerdere processorkernen gebruikt. Daardoor moet je nu sneller vele tabbladen tegelijkertijd kunnen laden en prioriteit op het actieve tabblad kunnen leggen. Volgens Mozilla zelf kan geen enkele andere browser dat.

Pocket

Verder wordt er nu ingebouwde ondersteuning voor Pocket aangeboden. Pocket werd in februari door Mozilla overgenomen. Daarnaast is de nieuwe interface beter geschikt voor schermen met een hoge resolutie en passen menu-onderdelen zich beter aan op verschillende schermformaten.

De nieuwe versie van Firefox is te downloaden voor Windows, Mac, Linus, Android en iOS. Heb je de browser al? Dan krijg je automatisch een update aangeboden.