Nog maar 83 nachtjes slapen: Op 13 juli begint Mr. Robot seizoen 2

Als je het mij vraagt, was Mr. Robot de beste televisieserie van 2015. De hele zomer zat ik één avond per week binnen, hoe mooi het weer ook was, om de nieuwste aflevering te bekijken. En deze zomer gaat er waarschijnlijk hetzelfde uitzien, want op 13 juli start Mr. Robot seizoen 2!

Voor wie het eerste seizoen nog niet heeft gezien: Mr. Robot gaat over hacker Elliot die zich aansluit bij hackerscollectief fsociety, dat wordt geleid door Mr. Robot. De serie laat hacks op een realistische manier zien, wat een unicum is voor Hollywood, en draait ook vooral om de moeilijke persoonlijkheid van Elliot. Hij is eenzaam, maakt moeilijk contact en heeft een drugsprobleem.

De serie is ongelofelijk mooi in beeld gebracht en acteur Rami Malek weet Elliot zo goed neer te zetten dat je helemaal in zijn wereld wordt getrokken. Vorige maand spraken Malek, Christian Slater (die Mr. Robot speelt) en Executive Producer Sam Esmail op SXSW over de serie.

Encryptie en privacy

Op SXSW vertelde Esmail dat in het tweede seizoen onder meer veel aandacht zal zijn voor encryptie en privacy. Daarmee sluit de serie natuurlijk perfect aan bij de actualiteit. De vaste cast uit het eerste seizoen keert terug, maar wordt uiteraard aangevuld met een reeks nieuwe rollen die vast weer voor een hoop spanning gaan zorgen. 

Het nieuwe seizoen bestaat opnieuw uit 10 afleveringen en zal vanaf 13 juli worden uitgezonden in de VS. Het past natuurlijk ontzettend bij de serie om de afleveringen illegaal te downloaden, maar je kunt ook wachten tot ze in Nederland op tv komen. Begin dit jaar zond de VPRO seizoen 1 uit en de kans is groter dat de omroep ook de rechten voor Mr. Robot seizoen 2 koopt.