Mr. Robot krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen van Mr. Robot is nog in volle gang, maar USA Network heeft de serie al een derde seizoen toegekend. Dat meldt Deadline. Wanneer Mr. Robot seizoen 3 precies wordt uitgezonden op de Amerikaanse televisie is nog niet duidelijk. Het huidige seizoen begon vorige maand en het is nog onduidelijk of en wanneer het in Nederland op tv komt.

Ondanks tegenvallende kijkcijfers van mensen die het tweede seizoen live kijken, schijnt USA genoeg vertrouwen te hebben in de serie. Tegen Deadline zegt Universal Cable Productions, dat de serie produceert, dat het “erg trots is op hoe de series grenzen verlegt en perfect past in de culturele tijdsgeest”. De serie krijgt veel lovende kritiek voor zijn waarheidsgetrouwe weergave van onder meer hacken, technologie en (subtiele) verwijzingen naar digitale cultuur.

De serie volgt het verhaal van Elliot, een hacker die betrokken raakt bij een collectief dat zich fsociety noemt. Het eerste seizoen draait vooral om de identiteit van de mysterieuze Mr. Robot en de plannen van fsociety. Dat seizoen eindigt uiteindelijk in een grote climax waar gedurende de afleveringen naartoe wordt gewerkt. Seizoen twee gaat over de nasleep daarvan op de wereld en de personages van de serie.