Musk en Zuckerberg worden het niet eens over AI: ‘Kennis van Mark is gelimiteerd’

Tesla-CEO Elon Musk en Facebook-baas Mark Zuckerberg zijn het duidelijk niet eens over kunstmatige intelligentie. Waar Musk met name praat over doemscenario’s, is Zuckerberg positiever ingesteld. Maar volgens Musk is de kennis van Zuckerberg over kunstmatige intelligentie “gelimiteerd”.

Zuckerberg gaf gisteren uit het niets een live Q&A op Facebook, terwijl hij aan het barbecueën was in zijn achtertuin. Daarbij gaf hij antwoorden op een serie vragen van fans, waaronder een aantal over zijn visie op de toekomst van kunstmatige intelligentie. “Ik heb een recent interview met Elon Musk gezien en zijn grootste angst voor de toekomst is kunstmatige intelligentie”, zei een fan. “Wat denk jij over kunstmatige intelligentie en hoe denk je dat het de wereld kan veranderen?”

“Ik ben optimistisch”, reageerde Zuckerberg. Hij zei mensen die met doemscenario’s aankomen niet te begrijpen. “Het is heel erg negatief en ik denk dat het soms best onverantwoordelijk is. Als ik mensen hoor zeggen dat kunstmatige intelligentie mensen in de toekomst pijn gaat doen, dan denk ik: ‘Technologie kan altijd voor goed en slecht gebruikt worden.'” Volgens Zuckerberg moet je voorzichtig omspringen met het bouwen van het systeem en met hoe het gebruikt gaat worden.

Musk

Musk was het daar echter niet mee eens. Hij besloot op Twitter zijn mening te verdedigen. “Ik heb hier met Mark over gesproken. Zijn begrip over het onderwerp is gelimiteerd”, reageerde de Tesla-baas.

Hij trad echter niet in detail over zijn standpunt. In plaats daarvan zei hij dat er binnenkort een film over het onderwerp verschijnt. Wanneer die film komt en hoe die heet, zei Musk niet.