‘Elon Musk gaat niet naar gezamenlijke ontmoeting techleiders met Trump’

Elon Musk is waarschijnlijk niet bij de topconferentie tussen techleiders en aankomend president Donald Trump. Dat meldt Recode. Volgens de website heeft Musk wel een uitnodiging ontvangen, maar heeft hij werkverplichtingen die hem verhinderen de ontmoeting bij te wonen.

Recode en The Wall Street Journal schreven dit weekend dat onder meer Tim Cook (Apple), Eric Schmidt en Larry Page (Alphabet), Satya Nadella (Microsoft) en Sheryl Sandberg (Facebook) daarvoor waren uitgenodigd. Volgens bronnen van de krant zijn ook leiders van Amazon, Intel, IBM, Oracle en Cisco uitgenodigd.

The Wall Street Journal schreef gisteren dat Elon Musk overweegt de topconferentie te bezoeken, maar volgens Recode is het dus waarschijnlijk dat hij afhaakt. Ook de CEO’s van Twitter, Uber, Salesforce, Netflix, Slack, Dropbox, HP en Airbnb zijn volgens Recode niet aanwezig.

Doel

De aanwezige techleiders en Trump ontmoeten elkaar op 14 december. Wat er op de agenda staat of wat het doel is van de ontmoeting, is niet bekend. Leiders in Silicon Valley hebben zich tijdens de presidentscampagnes regelmatig negatief uitgelaten over Trump of spraken publiekelijk hun steun uit voor zijn rivaal, Hillary Clinton.

Eén van de weinige leiders uit de industrie, Peter Thiel, sprak wel zijn steun uit voor Trump. De techinvesteerder en oprichter van PayPal is nu een adviseur van Trump. Thiel is ook mede-oprichter van Palantir, waarvan de overheid een klant is.