Jooki is een jukebox voor kinderen die ze bedienen met speelgoed

Jooki

Toen ik klein was had ik een My First Sony: een radio en cassetterecorder speciaal voor kinderen. In deze tijd van iPods en tablets is zo’n soort apparaat eigenlijk verdwenen. Stiekem zonde, want eigenlijk kunnen kinderen niet meer naar muziek of verhalen luisteren, zonder dat ze een scherm voor hun neus hebben. De startup Muuselabs heeft daar wat op bedacht en komt met de Jooki.

Eigenlijk is de Jooki een moderne jukebox voor kinderen. De muziekspeler wordt bedient met poppetjes en schijfjes die door ouders via de bijbehorende app gekoppeld kunnen worden aan specifieke muziek of andere audio (denk aan verhaaltjes). Kinderen kunnen deze zelf op de speler leggen om zo naar hun favoriete muziek te luisteren.

Het apparaat bevat verder een wek- en slaapfunctie en heeft een ingebouwde accu die zo’n 8 uur meegaat. De Jooki is spatwaterdicht en kan tegen een stootje. Wel zo handig, want kinderen zijn er misschien niet zo voorzichtig mee als je hoopt.

Jooki

Crowdfunding

Deze zomer heeft Muuselabs geld opgehaald voor de Jooki via een crowdfundingcampagne op Indiegogo. Hun volgende stap was het tonen van hun product aan de wereld en dat doen ze op elektronicabeurs IFA in Berlijn.

Heb je interesse? Dan kun je hem nu vooruitbestellen voor 160 dollar (143 euro). Je krijgt dat Jooki, 1 poppetje en vijf schijfjes. Je kunt er later meer bijkopen. Het enige nadeel is dat je nog wel even moet wachten voor Jooki wordt verstuurd. De planning is juni 2017.