Muziekgame Rock Band verschijnt volgend jaar voor VR-bril Oculus Rift

Wanneer de Oculus Rift precies zal worden verkocht in 2016 is nog niet bekend, maar Oculus heeft wel alvast één van de games voor de VR-bril aangekondigd: Rock Band. Hierin kun je met een plastic gitaar muzieknummers meespelen, terwijl je op een podium met je band staat.

Een leuke onthulling voor gamers, maar het is stiekem ook een belangrijke stap voor virtual reality. Rock Band kan wel eens de eerste game voor een groot publiek worden, waarin je handen ook hetzelfde doen als in de virtuele wereld. Door de speciale controller heb je immers het gevoel een echte gitaar vast te houden.

Dat is iets waar meer game-ontwikkelaars al langer mee experimenteren. De Oculus Rift krijgt bijvoorbeeld een speciale gamepad, waarbij je vingerbewegingen aan een spel worden doorgegeven. Belangrijk, want op het moment zijn de meeste VR-games nog afhankelijk van een ‘gewone’ gamepads. Hoewel je met je hoofd kunt rondkijken, is er alsnog een knopdruk nodig om te springen, vechten en schieten.

Rock Band is echter een game die al aardig wat succes heeft gehad, waardoor een VR-spel hiervan een brede doelgroep kan bereiken. Hoe de gitaar werkt, weten we ook al: die is sinds de eerste games bijna niet veranderd. Dat zal het waarschijnlijk de eerste game maken die zal aantonen of zulke alternatieve besturing in virtual reality een succes kan worden.