Muziekproducent Will.i.am lanceert eigen smartwatch later deze week

Muziekproducent Will.i.am lanceert zijn eigen smartwatch later deze week. De Amerikaanse artiest demonstreerde het slimme horloge al in april en gebruikte het apparaat al regelmatig in zijn shows. Volgens de laatste geruchten lanceert Will.i.am zijn smartwatch morgenavond tijdens een event van Salesforce.

Will.i.am demonstreerde zijn slimme horloge voor het eerst op tv in april en stelde toen dat het horloge zijn telefoon had vervangen. De smartwatch zou zonder koppeling met een smartphone kunnen bellen en er zouden al apps voor beschikbaar zijn van Twitter, Facebook en Instagram. Daarnaast beschikt het horloge over verbindingsmogelijkheden via Bluetooth en wifi. En je kunt er zelfs de DJ mee uithangen, zo blijkt uit onderstaande video.

Volgens The Telegraph zou de smartwatch ook beschikken over een gebogen display en een mogelijkheid om muziek op te slaan – hoewel andere geruchten weer stellen dat de Amerikaanse producer zijn eigen muziekdienst zal aankondigen naast het horloge. Daarbij zou hij hulp hebben gehad van een Brits bureau, die de onderhandelingen deed met diverse muzieklabels.

Hoewel er in het begin nog werd gedacht dat het horloge er nooit zou komen, lijkt daar deze week dus verandering in te komen. Een muzikant die hardware gaat ontwikkelen lijkt een fikse sprong, maar Will.i.am staat bekend om zijn regelmatige ontdekkingsreizen door andere branches. Daarnaast is de producer verbonden aan Intel, waar hij als ‘Director of Creative Innovation’ regelmatig zijn mening mag geven over de laatste ontwikkelingen.

Of Will.i.am’s horloge direct de strijd aan kan gaan met merken als Samsung, LG, Sony en Apple zullen we pas echt kunnen inschatten na morgenavond. De eerste teasers laten in ieder geval een behoorlijk bonkig ontwerp zien. Tijd zal het leren.

Screen Shot 2014-10-14 at 09.12.20