De draadloze koptelefoon Muzik One laat je Spotify bedienen en muziek delen met je vrienden

Muzik One

De startup Muzik heeft zijn eerste draadloze koptelefoon uitgebracht, toepasselijk One genaamd. Dat meldt TechCrunch. Muzik heeft als doel om allerlei extra functies aan koptelefoons toe te voegen. Meest interessant aan de One is wat het bedrijf de ‘hot keys’ noemt. Deze toetsen hebben diverse functionaliteiten bij allerlei services. Zo kun je binnen Spotify – waar het bedrijf een partnerschap mee heeft – met de knoppen door afspeellijsten heen gaan, liedjes opslaan, artiesten volgen en links naar nummers op streamingservices kopiëren. Je hoeft je telefoon dus niet uit je broekzak te pakken!

Daarnaast kun je muziek delen op platformen als Facebook en Twitter, dat ook een investeerder is. Contacten kun je met sneltoetsen bellen en het is mogelijk om de weersvoorspelling te krijgen. De hot keys kun je overigens zelf programmeren, zodat je favoriete apps en functies er aan gekoppeld zijn. Daar kunnen de meeste koptelefoons nog een puntje aan zuigen. Het is dan ook niet voor niets dat Muzik het apparaat verkoopt als “de smartphone onder de koptelefoons”.

Interessant is ook dat de koptelefoon een flinke accu heeft. Op één lading zou hij dertig uur mee kunnen gaan, stelt Muzik. Het apparaat maakt zoals de meeste draadloze koptelefoons verbinding met je smartphone via Bluetooth.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals het tegenwoordig hoort heeft het bedrijf voor de lancering ondersteuning van een stel beroemdheden gekregen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de atleten Chris Paul en Elena Delle Donne.

Helaas is de One niet goedkoop. Voor 299 dollar kun je hem kopen, in het wit, zwart of beige. Je kunt hem bestellen bij Amazon in de Verenigde Staten en hij wordt daarbij gewoon bezorgd in Nederland, wel komen er dan nog extra kosten bij. Hierdoor kost hij je uiteindelijk meer dan 350 euro.