MyJINI en Pay How You Drive: veilig rijden is minder betalen

[Advertorial] Je eerste auto kost een hoop geld. De aanschaf, onderhoud, benzine en ook nog eens de verzekering. En voor die laatste betaal je flink wat geld. Zeker als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Ergens is dat logisch, want uit onderzoek blijkt dat oudere automobilisten toch echt betere chauffeurs zijn dan jongere.

Toch blijft het jammer dat verzekeraars iedereen die net zijn rijbewijs heeft over één kam scheert. Hoe mooi zou het zijn als verzekeringen kijken hoe netjes je rijdt en daar dan de hoogte van je premie op baseren? En het mooiste is: het bestaat al. Het principe heet Pay How You Drive en is nu ook in Nederland in opkomst.

DCIM104GOPRO

Hoe rij jij?

Een speciaal kastje in de auto legt je rijgedrag vast. En die gegevens bepalen mede de hoogte van je premie. Het is gebaseerd op de gedachte: wie veilig rijdt, betaalt minder. In onder andere Italië, Japan en de VS wordt dit al langer toegepast.

In Nederland is er nu myJINI. Ook zij leveren zo’n connector voor in je auto die je rijstijl registreert. Met veilig rijgedrag spaar je punten. Als je bijvoorbeeld je auto laat uitrollen in plaats van hard op de rem trapt, rij je zuinig en verdien je punten. Als je buiten de spits rijdt, heb je minder kans op ongelukken en rijd je dus veilig. Ook daar krijg je punten voor. Al die punten kun je inzetten voor een korting op de bij myJINI optionele autoverzekering. Op die manier faciliteren zijn Pay How You Drive in Nederland. Overigens is myJINI zelf geen verzekeraar, maar werken zij samen met een partij die daarin is gespecialiseerd.

MyJINI trekt Pay How You Drive overigens breder dan alleen de autoverzekering. Behalve voor het terugverdienen van een percentage van je verzekeringspremie, kun je de punten namelijk ook inzetten voor andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan korting op een tankpas van Shell of producten uit de webshop.

myJINI_03

Minder files

MyJINI gaat echter niet alleen over financiële voordelen. Een belangrijke feature van de dienst is het persoonlijk dashboard. Dat brengt jouw rijgedrag in beeld. Kun je eindelijk eens checken of je echt zo’n goede chauffeur bent als je altijd beweert. In dat dashboard zie je ook hoeveel punten je verdiend hebt en je kunt kiezen waarvoor je ze inzet. Ook zie je hoe jouw rijstijl zich verhoudt tot het gemiddelde van alle andere deelnemers.

Door mensen inzicht te geven in hun rijgedrag, gaan ze hopelijk veiliger en zuiniger rijden. En door een beloning te geven voor het mijden van de spits, neemt op de lange termijn ook het aantal files af.

Ook benieuwd hoeveel jij kunt besparen? Check het hier.