myLIFTER: Zwaar tilwerk was nog nooit zo makkelijk


Kleine takelsystemen voor in huis of schuur zitten in de lift. Dat is wel duidelijk wanneer je naar het succes van de Kickstarter-campagne van de myLIFTER kijkt. Amper 4 dagen op het platform en nu al bijna voorzien van de benodigde $50.000 voor productie. Wat maakt het takelsysteem zo gewenst? Een app, uiteraard.

Niet alleen een app natuurlijk, want ook Bluetooth LE mag niet ontbreken op het slimme  takelsysteem, waardoor je via je iPhone of iPad je takel kan bedienen. De myLIFTER kan standaard ongeveer 22 kilogram dragen, maar je kunt natuurlijk aanvullende katrollen kopen waardoor het hele systeem meer kan dragen. Bediening blijft dan evenredig handig, aangezien de verschillende katrollen via diezelfde Bluetooth koppeling met elkaar kunnen synchroniseren en op die manier tegelijk reageren op je opdracht. Overigens is de myLIFTER ook zonder apps te bedienen.

Altijd al je racefiets of snowboards tegen het het plafond willen takelen? Dan ben je voor $75 al onderweg met een myLIFTER. Uiteindelijk met de slimme katrol voor liefst $150 in de schappen komen te liggen. Dat is een stevige prijs voor een gepimpt takelsysteem, als je het mij vraagt.