MySpace is twaalf jaar aan content van gebruikers verloren

MySpace

MySpace was ooit een van de eerste online sociale netwerken, en we zaten er massaal op. Maar nu blijkt dat veel van je oude content verdwenen is. Na een server-migratie werd namelijk veel data verloren, meldt de BBC. “Foto’s, video’s en audio-bestanden” die meer dan drie jaar geleden geüpload werden, zijn mogelijk niet meer beschikbaar.

MySpace werd in 2003 opgericht en was in 2006 de meest bezochte site van de Verenigde Staten. Dat betekent dat het zelfs populairder was dan Google. In zijn hoogtijdagen kwamen er dan ook miljoenen gebruikers op de site. MySpace was zelfs het startpunt van de carrières van artiesten als Artic Monkeys en Kate Nash.

Hoewel de site inmiddels niet meer zo populair is, bestaat hij wel nog steeds. En dat betekent dat er dus ook dingen mis kunnen gaan. “Als gevolg van een server migratie-project zijn foto’s, video’s en audio-bestanden die je ruim drie jaar geleden hebt geüpload mogelijk niet meer beschikbaar op MySpace”, aldus het bedrijf. “Onze excuses voor het ongemak.”

Veel onbekend

Hoeveel data er precies is verdwenen, is onbekend. Sommigen schatten echter dat het om bijna 50 miljoen muzieknummers gaat uit de jaren tussen 2003 en 2015. Of dit schattingen nog bevestigd worden, is niet duidelijk. MySpace heeft namelijk geen verklaringen gegeven, naast een banner op zijn website, en tweet sinds 2017 niet meer. Het laatste persbericht komt uit 2015.

Wel is het e-mailadres van zijn Data Protection Officer gedeeld.

Foto: Shutterstock.com