Na fitness app lanceert Striiv ook aanvullende stappenteller

Met de opkomst van “slimme stappentellers” als de Fitbit, Basic of Fuelband lijkt een simpele vraag verbonden: “waarom doen kan dit niet via een app op mijn telefoon?”. Geen domme vraag natuurlijk (die bestaan sowieso niet, geloof ik) want gelijksoortige hardware is vaak aanwezig in iPhones of Android-toestellen. Striiv is één van die initiatieven die het wel probeert met hun nieuwe app: een Fitbit zonder Fitbit.

De app van Striiv is een sterk staaltje gamification, in mijn ervaring een soort kruising tussen Epic Win en Fitbit’s dashboard. Ik vermoed dat het pas echt leuk wordt als je grotere groepen met vrienden hebt om tegen te strijden, maar toch: het kunnen bijhouden van je dagelijkse beweging zonder Fitbit of Fuelband werkt best aardig en de resultaten zijn redelijk in lijn met die hardware.

Toch is er één hele belangrijke reden waarom deze manier van tracken lastig blijft, los van het feit dat devices wel de benodigde hardware moeten hebben: batterijduur. Daarom lanceerde Striiv eerder vandaag alsnog een losse “stappenteller”. Met een bedrag van $70 lijkt hij te moeten gaan concurreren met de nieuwe modellen van Fitbit. Ook qua werking veel gelijkenissen: synchronisatie vindt plaats middels Bluetooth 4.0 en de batterij gaat iets meer dan een week mee.